Aanklager wil straf voor Timisela en Piqué

Michael Timisela en Mitchell Piqué moeten mogelijk het begin van volgend seizoen missen. De voetballers van respectievelijk VVV-Venlo en ADO Den Haag kregen maandag een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Beiden kregen zondag rood. Tegen Zwolle-doelman Diederik Boer werd een vooronderzoek gestart.

Timisela werd in de nacompetitiewedstrijd tegen FC Zwolle naar de kant gestuurd na een overtreding. De verdediger kreeg wegens ernstig gemeen spel een voorstel voor drie wedstrijden schorsing. Piqué maakte in de play-off om Europees voetbal tegen FC Groningen volgens scheidsrechter Björn Kuipers hands en kreeg een strafschop tegen. Hij wordt mogelijk voor een duel geschorst.

Zowel Timesela als Piqué moet de schikking nog accepteren of afwijzen. Ze hebben daarvoor tot maandagmiddag 16.00 uur de tijd.

Boer is onderwerp van een vooronderzoek omdat hij een slaande beweging naar een ballenjongen van VVV zou hebben gemaakt. De keeper van de eerstedivisionist heeft tot dinsdagmiddag 12.00 uur om zijn lezing van het incident aan de aanklager te melden.