Bonham Carter 'kreupel' na Harry Potter-gevecht

Helena Bonham Carter heeft zo hard gevochten in Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 dat ze de set naar eigen zeggen kreupel verliet. "Je moet je opwarmen voor een vechtscène met een zwaard, ontdekten Julie Walters en ik", zegt de actrice tegen het Britse filmtijdschrift Empire.

De Britse Bonham Carter vecht in het laatste deel van de Harry Potter-films als de slechte heks Bellatrix Lestrange tegen Molly Weasly, het personage van Julie Walters. "Duelleren terwijl je achterwaarts loopt op een tafel is lastig, zeker als je er niet van af mag vallen," zegt de actrice. "Wat ik natuurlijk deed." De 45-jarige Bonham Carter hield een blessure over aan haar stuntwerk.

Medespeler Mark Williams, die Arthur Weasly speelt, was geamuseerd door zijn zwaardvechtende collega's. "Ze hadden wel kaartjes kunnen verkopen voor dat schouwspel." Bonham Carter en Walters zijn vrienden, maar hun personages in Harry Potter kunnen elkaar wel villen. "Ze waren gezellig aan het kletsen en een minuut later sneden ze elkaar in stukken. Het was briljant."


Bonham Carter 'kreupel' na Harry Potter-gevecht (Foto: Novum)