Petrov kon benen even niet voelen

Lotus Renault GP-coureur Vitaly Petrov crashte in de slotfase van de Grand Prix van Monaco bij het zwembad hard in de muur. De Rus moest door de marshalls uit zijn auto worden gehaald en werd met de ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Daar bleek dat hij alleen gekneusde benen had opgelopen.

Petrov zelf had weinig schuld aan zijn crash, omdat hij in een fel gevecht verwikkeld was om plaats zes in de wedstrijd en voor hem Adrian Sutil de muur inging en door zijn lekke band het groepje ophield. Het zorgde er voor dat Lewis Hamilton moest remmen, Jaime Alguersuari de McLaren raakte en Petrov weer bovenop Alguersuari knalde. Het gebeurde op het moment dat de leiders zich pal achter hen bevonden. Door alle brokstukken werd de race zelfs even stilgelegd.

"Ik wil graag iedereen bedanken voor de beterschapswensen en natuurlijk het medische team voor de geboden assistentie. Ik werd efficiënt en vriendelijk geholpen na de toch wel zware impact. In eerste instantie kon ik mijn benen niet goed voelen en dacht ik dat het beter zou zijn als ik uit de auto zou worden gehaald. Het was moeilijk voor me om te bewegen omdat mijn benen bekneld zaten in de cockpit. Ik heb mijn bewustzijn niet verloren, maar had wel veel pijn," zei Petrov.

De Rus baalt er nu van dat hij geen punten voor zijn team heeft kunnen pakken. "Het is zonde, want ik had flink wat punten kunnen scoren. Hopelijk gaat het in Montréal, toch een vergelijkbaar circuit, net zo goed. Als we onze problemen in de kwalificatie oplossen, kunnen er mooie dingen gebeuren."