Afellay laat shirt signeren door ploeggenoten

Ibrahim Afellay wist niet hoe snel hij zijn trainingspak uit moest doen toen hij mocht invallen in de Champions League-finale tegen Manchester United.

Hoewel de Nederlander maar anderhalve minuut mocht spelen, toonde hij zich apetrots. "Ik heb dit seizoen mijn bijdrage gehad en nu de Champions League gewonnen. Ik kan het amper geloven", zei Afellay na de winst van FC Barcelona (3-1) tegen De Telegraaf. "Als je in de laatste wedstrijd van een slopend seizoen zulk spel op de mat legt en zelfs onder de druk van de Champions Leaguefinale zo'n niveau kunt halen, benader je de perfectie."

Afellay heeft zich verrassend snel aangepast bij FC Barcelona. De Oranje-international kwam in de winterstop over van PSV. "Wat me het meest bij staat sinds mijn overstap van PSV? Hoe de jongens met me omgaan, hoezeer ik word gewaardeerd door de beste spelers van de wereld. Dat zegt mij dat ik goed bezig ben. Door met deze mannen te mogen spelen en trainen heb ik me in een half jaar tijd op alle vlakken kunnen verbeteren. Qua snelheid, explosiviteit, direct spelen en onmiddellijk de juiste oplossing te vinden."

Een Manchester United-speler probeerde na de wedstrijd zijn shirt te ruilen met die van Afellay, maar daar maalde hij geen seconde over. "Dat heb ik zelf gehouden en laten signeren door mijn ploeggenoten."