DWHN verplettert Comedy Live opnieuw

Het satirische programma Dit Was Het Nieuws (DWHN) heeft zaterdag opnieuw BNN-concurrent Comedy Live van presentator Jan Jaap van der Wal verpletterd. Naar DWHN keken 1,05 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dit waren er echter wel 400.000 minder dan de RTL 4-première van vorige week.

Comedy Live noteerde voor de vierde maal op rij een dieptepunt met slechts 259.000 kijkers. De show is hiermee definitief de grootste Nederland 1-flop in jaren. Geen enkel programma scoort gedurende de hele week tussen 18 en 24 uur op Nederland 1 zo beroerd als de satirische BNN-show. Zelfs SBS 6' Lachen Om Home Video's nam met 586.000 mensen meer dan dubbel zoveel kijkers voor zijn rekening.

'Comedy Live een instituut'

Liefhebbers van komiek Van der Wal en zijn cabaretteam hoeven echter niet te treuren; voordat Comedy Live begon bestelde BNN twaalf afleveringen, waarvan de helft dit najaar op de buis moet verschijnen. Volgende week zal de laatste aflevering van het eerste seizoen te zien zijn.

Van der Wal hoopte vooraf aan Comedy Live dat zijn zaterdagavondprogramma uit zou groeien tot een hit met torenhoge kijk- en waarderingcijfers: "Net als het Amerikaanse Saturday Night Live hopen we door te kunnen groeien naar een instituut op televisie. Iets waar je bij wilt zijn en bij wilt horen", zei de cabaretier afgelopen maart in een interview.

De Jongens Tegen De Meisjes
Naar de Talpa-productie De Jongens Tegen De Meisjes keken zaterdag 1,4 miljoen mensen. De spelshow van Chantal Janzen en komediant Tijl Beckand lijkt hiermee een nieuwe RTL 4-hit te worden. De Champions League-finale FC Barcelona - Manchester United wist met 3,3 miljoen kijkers echter alle concurrentie te verslaan.


Dit Was Het Nieuws verplettert Comedy Live van Jan Jaap van der Wal opnieuw