Patty Brard heeft geldzorgen

Patty Brard maakt zich grote zorgen om haar financiële situatie. Het contract van de 56-jarige presentatrice bij SBS loopt volgende week af en is niet verlengd.

"Nu gaan er weer spookbeelden door mijn hoofd van het faillissement toen", vertelt Patty aan De Telegraaf. Ze had in de jaren negentig een relatie met een zakenman, die zijn ondernemingen had ondergebracht onder haar naam. In 1993 ging hij failliet. "Er had geen slechter moment uitgekozen kunnen worden. Ik heb lasten. Ik heb geld nodig."

Brards verloofde Antoine kreeg als architect te maken met de crisis in de huizenmarkt. "We hebben wel wat reserve", legt Patty uit. "Maar om het echt te redden moet ik nu een vaste baan hebben."

Ondanks haar situatie blijft de presentatrice niet stilzitten. Zo schreef ze onder meer het script voor een nieuwe serie als opvolger van Gooische Vrouwen, wordt er een animatieserie gemaakt over haar twee honden en brengt ze over twee weken een album met feestnummers uit.

"Ik houd de moed erin, maar het is gewoon een pechtijd", beseft Brard. "Ik zou de presentatie doen bij het Royal Beach Concert in Scheveningen. Nu wordt dat concert uitgesteld. Je begrijpt dat ik ook zat te balen. Ik heb al het geld nu juist nodig."

Patty Brard
Dat wordt op een houtje bijten, Patty! (foto: Novum)