Coronel en Cruijff weer in de clinch

De strijd bij Ajax heeft een nieuw hoofdstuk. Na de column van afgelopen maandag van Johan Cruijff in De Telegraaf waarin hij zegt de touwtjes in handen te gaan nemen, wil aftredend voorzitter Uri Coronel dit bestrijden.

Cruijff gaf in zijn column aan dat hij de poppetjes op de juiste plaats zal gaan zetten bij Ajax. Hij geeft aan dat hij op 1 juni, na het vertrekken van Rik van den Boog, nieuwe mensen wil gaan aanstellen bij onder andere het jeugdbeleid van Wim Jonk en Dennis Bergkamp. "Alles ligt klaar en de komende dagen kunnen de namen bij de verschillende functies worden gekozen. Om vanaf 1 juni meteen vooruit te kunnen kijken."

Coronel is boos om het gedrag van Cruijff en heeft een brief naar de ledenraad gestuurd. Hij vermeldt hierin dat hij op 1 juni de touwtjes in handen wil hebben. Hij zegt verder dat hij als interim-voorzitter en president-commissaris niet accepteert dat Cruijff gesprekken gaat voeren met mensen voor functies binnen de club.

De ledenraad heeft de brief slechts voor kennisgeving aangenomen. Cruijff zal volgens de ledenraad op persoonlijke titel voorlopig mensen benaderen voor functies binnen Ajax.