Jelle Brandt Corstius presenteert weer Zomergasten

Jelle Brandt Corstius presenteert dit jaar weer Zomergasten. Dat maakte de programmamaker en reisjournalist vrijdagmiddag bekend.

Welke gasten hij deze zomer gaat interviewen wil Brandt Corstius nog niet kwijt. "Er staan wel al wat namen vast", zei hij in een reactie. Op Twitter nodigde hij het publiek uit met suggesties te komen.

De Ruslandkenner liet weten dat hij dit jaar voor een andere insteek kiest dan in zijn eerste seizoen als presentator. "We gaan de diepte in. Vorig jaar hadden we een breed seizoen met grote namen. Nu willen we mensen die bekend zijn binnen hun vakgebied aan een groter publiek presenteren." Vorig jaar waren onder meer SP'er Jan Marijnissen en fotograaf Erwin Olaf te gast.

Een woordvoerder liet namens de VPRO weten 'heel erg blij' te zijn dat Brandt Corstius de presentatie van het programma ook dit jaar weer op zich neemt. Begin volgende week brengt de omroep naar buiten wie de zomergasten zijn.

Jelle Brandt Corstius (33) studeerde geschiedenis en journalistiek in Groningen. Hij werkte tot begin 2005 bij Novum Nieuws. Daarna ging hij naar Moskou, waar hij vijf jaar woonde en correspondent was voor het dagblad Trouw en de Belgische krant De Standaard.

Een voorproefje van dit jaar is zondag te zien op het VPRO Vrij Denken Festival. Daar presenteert hij samen met auteur en televisiepresentator Adriaan van Dis een speciale editie van Zomergasten.