Chinese gevangenen gedwongen tot 'goldfarmen'

Gevangenen in China worden volgens The Guardian gedwongen om te 'goldfarmen'. Overdag verzetten ze zwaar handenarbeid, 's nachts moeten ze onder andere World Of Warcrafts' Azeroth bezoeken om virtueel geld te verdienen. Dit wordt door de gevangenisbewakers weer doorverkocht voor echt geld.

In een interview vertelt een oud-gevangene dat hij en ongeveer 300 anderen uren achtereen moesten spelen om aan een quotum van virtueel geld te voldoen. Hij hoorde bewakers zeggen dat ze ongeveer 600 euro per dag ermee konden verdienen. De gevangenen kregen zelf niets, maar de computers werden nooit uitgezet.

De Chinees moest naast greppels graven ook eetstokjes en tandenstokers maken, om vervolgens de sleur door te zetten in nachtelijke goldfarmsessies. "Als ik niet aan mijn werkquotum kwam, dan straften ze me fysiek. Ik moest met mijn armen omhoog gaan staan en als ik terugging naar mijn slaapplek werd ik geslagen met plastic buizen. We bleven spelen tot we amper konden zien", aldus de oud-gevangene.

wow