Overtoom: "Ik wil naar een topclub"

Willie Overtoom vindt zelf dat hij klaar is voor een stap hoger. De middenvelder van Heracles Almelo denkt zelfs een topclub aan te kunnen.

"Ik weet zeker dat ik nu bij de top-drie van Nederland mee kan", aldus Overtoom tegen NUsport. "En als je daar mee kan, kun je ook bij Oranje mee." Overtoom ziet in Nederland alleen PSV, Ajax en FC Twente als een stap hoger.

"Ik ben niet van plan Heracles te verlaten voor een subtopper als AZ. Dan zou het niveauverschil tussen tussen mijn oude en nieuwe club te klein zijn om te spreken van een sportieve vooruitgang." Overtoom zegt te weten dat er wel interesse in hem is. "Via via hoorde ik dat sc Heerenveen, PSV en FC Twente laatst bij Heracles op de tribune zaten. Van die clubs vind ik PSV en Twente interessante opties. Datzelfde geldt uiteraard voor Ajax."

Overtoom wist dit seizoen veertien keer te scoren voor de Almeloërs. De club speelt volgend seizoen geen Europees voetbal, nadat het in de play-offs over twee wedstrijden werd uitgeschakeld door FC Groningen.