Towel Day: Don't Panic

Heb je last van paranoïde androids? Een iets te blije computer? Iemand met twee hoofden die een meisje van je steelt? Een vriend die blijkbaar niet uit Guildford, maar van een ster in de buurt van Betelguese komt? In dat, en alle andere gevallen, vergeet dan niet vandaag je handdoek mee te nemen.

Het is namelijk vandaag Towel Day, oftewel Handdoekdag. Dit wordt elk jaar op 25 mei gevierd, ter nagedachtenis aan de schrijver van de Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Douglas Adams.

Wat velen hier op Aarde zich niet realiseren, is dat een handdoek zo'n beetje het meest nuttige is wat je ooit bij je kan hebben. Zo vertelt de Guide ons tenminste. "A towel, it says, is about the most massively useful thing an interstellar hitchhiker can have. Partly it has great practical value..."

Towel Day werd voor het eerst georganiseerd in 2001, precies twee weken na het overlijden van Adams. Sindsdien wordt Towel Day elk jaar weer door de hele wereld gevierd door fans van de, meer en meer inaccuraat benoemde, trilogie. De trilogie bestaat inmiddels uit zes boeken, waarvan de laatste in 2010 uitkwam en geschreven is door Eoin Colfer.

Mocht je dus iemand tegenkomen die samen met zijn handdoek op pad is: GEEN PANIEK! Tel rustig tot 42 en bedenk dan of je eigenlijk wel weet waar JOUW handdoek is.

Natuurlijk laat ook FOK! deze dag niet ongemerkt voorbijgaan. Zowel op de weblog als op het forum zijn de fans van Douglas Adams te vinden. Bovendien is er een fototopic waar FOK!users en hun handdoeken zich van hun beste kant laten zien.