Ex-militair de cel in voor serie overvallen

Een 28-jarige ex-militair uit Eindhoven is dinsdag veroordeeld tot zes jaar cel voor het plegen van zes gewapende overvallen. Justitie had tien jaar tegen de man geëist.

De militaire rechtbank in Arnhem acht bewezen dat de man tussen 5 juni en 29 juli vorig jaar zes gewapende overvallen pleegde op winkels en tankstations in Eindhoven, Assen en Groningen. Ook bedreigde hij in die periode zijn zus en een winkelmedewerker. Hij werd vrijgesproken van het plegen van een gewapende overval in Nuenen in mei vorig jaar.

De man maakte bij zijn overvallen vaak gebruik van een mes en een imitatiewapen. Hij zei de overvallen te hebben gepleegd omdat hij torenhoge schulden had door een gokverslaving.

De opgelegde straf is lager dan de eis omdat de man is vrijgesproken van de overval in Nuenen, geen geweld heeft gebruikt en geen strafblad had.

De Eindhovenaar pleegde de overvallen toen hij in Assen was gelegerd. Hij werd in juli op heterdaad betrapt tijdens een overval op een slijterij in Eindhoven. Later bleek dat hij een hele reeks overvallen had gepleegd toen hij door dienstmaten werd herkend op beelden van een andere overval die de politie op YouTube had gezet.