Helmonder langer vast voor moorden Zwijndrecht

De 25-jarige man uit Helmond die vrijdag werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de fatale schietpartij vorige week maandag in Zwijndrecht mag in ieder geval nog veertien dagen worden vastgehouden. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam maandag besloten. De man wordt verdacht van vier moorden en een poging tot moord, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM).

De 45-jarige Bosschenaar die vrijdag ook werd gearresteerd, wordt verdacht van vuurwapenbezit. Het OM verdenkt hem niet van betrokkenheid bij de moorden. Ook de 45-jarige man, die samen met de 25-jarige in een woning in Den Bosch werd opgepakt, mag van de rechter-commissaris in ieder geval nog veertien dagen worden vastgehouden.

Bij de schietpartij in een woning aan de Langeraarstraat vorige week maandag in Zwijndrecht kwamen een 57-jarige moeder en haar dochters van 23 en 29 jaar om het leven. De 63-jarige vader raakte gewond. De 25-jarige Helmonder is de ex van de jongste vrouw die bij het schietincident om het leven kwam.

Bij een huiszoeking in Helmond in verband met de zaak stootte de politie vrijdag op een nieuw lijk. Het lichaam bleek van een 20-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Wat zij met het gezin te maken had, is nog onduidelijk.

De politie meldt dat de beveiligingspost bij een woning van familie van het Zwijndrechtse gezin maandag is weggehaald. De familie is maandag elders ondergebracht, waardoor de beveiliging niet meer nodig is. De beveiligingsunit werd er dinsdag geplaatst naar aanleiding van de schietpartij in Zwijndrecht. In de unit waren 24 uur per dag agenten aanwezig.