Conduit 2 belandt in recensierel

Gamestudio High Voltage Software heeft zijn excuses aangeboden voor een uitgelekte interne e-mail waarin ze een gamerecensent afkraken. Dat schrijft de website Eurogamer. Recensent T. Michael Murdock van de gamewebsite Joystiq gaf het schietspel Conduit 2 een slechte beoordeling waarop de gamestudio wraak wilde nemen door een door hem geschreven boek op de verkoopsite Amazon af te kraken.

"T. Michael Murdock was zo vriendelijk om een recensie over The Conduit 2 te schrijven. Laten we hem een wederdienst bewijzen door zijn boek The Dragon Ruby op Amazon van lezersrecensies te voorzien", aldus de e-mail die door de directie van High Voltage Software naar zeventig werknemers werd gestuurd.

De directie heeft zijn excuses tegenover Murdock aangeboden, maar wijst er op dat er niks negatiefs in de e-mail staat. Toch geeft de gamestudio toe dat het wel een beetje onprofessioneel was. Murdock laat in een reactie aan technologiewebsite Wired weten dat hij de directie van High Voltage Software compleet gestoord vindt.

Het schietspel The Conduit 2 is met een wereldwijd recensiegemiddelde van 6.4 geen hit onder recensenten. The Dragon Ruby van T. Michael Murdock doet het met drie uit vijf sterren op Amazon wat dat betreft niet veel beter.