'Kees Flodder' vervangt Bram als Sint

Kleine kinderen even weghouden: Schokkend nieuws is zaterdag uitgelekt op de site van de NTR. De Nederlandse televisie-Sinterklaas wordt voortaan vertolkt door Stefan de Walle. Met de overhandiging van het grote boek draagt Bram van der Vlugt het stokje over.

De bedoeling was dat het nieuws vanavond bekendgemaakt zou worden in een speciaal Sinterklaasjournaal, maar omroep NTR heeft per ongeluk een nieuwsbericht over de wisseling al online gezet (mirror). Acteur Stefan de Walle kennen we allemaal als de onhandige Kees uit 'Flodder', de hitserie uit de jaren 90. Hij gaat in ieder geval voor de publieke omroepen de taak van Sinterklaas vervullen.

Intocht 2011
In dezelfde uitzending wordt zaterdagavond bekendgemaakt dat Sinterklaas en zijn pieten op 12 november in Dordrecht zullen aankomen. De stoomboot zal hier rond 12.00 uur aanmeren.

Update 19.50 uur
Op Nederland 1 begint nu een extra uitzending van het Sinterklaasjournaal over de bovengenoemde feiten. Allemaal kijken en afscheid nemen van 'onze Sinterklaas' Bram van der Vlugt!

Update 19.57 uur
In het extra Sinterklaasjournaal werd Bram van de Vlugt door Sinterklaas in eigen persoon vanuit Spanje bedankt voor zijn hulp de afgelopen 25 jaar. Omdat het oude boek van Sinterklaas bijna vol was, heeft Sinterklaas deze geschonken aan Bram. Sinterklaas begint nu in een nieuw 'boek van Sinterklaas' en komt -zoals eerder uitgelekt- in november aan in Dordrecht. Bram werd ook op de laatste bladzijde van het dikke boek bedankt voor zijn werk.