CBS: Hincapie bekent doping

George Hincapie heeft volgens de Amerikaanse televisiezender CBS aangegeven dat hij verboden middelen heeft gebruikt. Ook zou de Amerikaanse wielrenner hebben gezien dat zevenvoudig Tourwinnaar Lance Armstrong zich schuldig maakte aan doping.

Volgens het programma 60 Minutes zou de voormalig wegkapitein van de US Postalploeg aan federale onderzoekers hebben toegegeven dat Armstrong en hij elkaar voorzagen van het verboden middel epo en met elkaar bespraken of ze ook testosteron zouden nemen. Hincapie wilde, aangezien het onderzoek nog loopt, geen interview geven aan de zender.

Hincapie was de enige renner die Armstrong bijstond in al zijn zeven overwinningen in de Tour de France. Hij mag gerekend worden tot een vertrouweling van de Texaanse wielerlegende. Zelf werd de wielrenner drie keer Amerikaans kampioen op de weg, won hij de koninginnenrit in de Tour de France van 2005 en de klassieker Gent-Wevelgem in 2001.

Tyler Hamilton, eveneens voormalig ploegmaat van Armstrong, gaf eerder gisteren wel een interview aan CBS. De zender meldde dat ook hij toegaf dat hij dope gebruikte en dat hij zag hoe Armstrong meermaals epo injecteerde. Hij maakte bekend dat hij zijn Olympische gouden plak op de tijdrit in Athene in 2004 inlevert.

Volgens CBS zou ook een derde ploegmaat van Armstrong, de relatief onbekende wielrenner Frankie Andreu, hebben gebruikt. Ook hij zou gezien hebben dat Armstrong zich schuldig maakte aan doping.

Armstrong heeft altijd stellig ontkend dat hij prestatie bevorderende middelen heeft gebruikt.