Bulykin haalt uit naar Advocaat

ADO Den Haag-aanvaller Dimitri Bulykin heeft zich kritisch uitgelaten richting Russisch bondscoach Dick Advocaat. Volgens Bulykin krijgt hij geen eerlijke kans.

In het radioprogramma Komsomolskaya Pravda laat Bulykin weten dat hij genoeg heeft van het selectiebeleid van Advocaat: "Het Russische elftal is uitgegroeid tot een privéclub", volgens de clubtopscorer van ADO. "Al scoor ik 40 of 50 goals, nog steeds zou ik geen oproep krijgen voor het nationale team", moppert de spits. Bulykin kwam voor het laatst voor zijn land uit in 2005.

Bulykin laat weten dat het Russische elftal op deze manier geen steek verder komt: "Een aantal spelers wordt altijd weer opgeroepen. Dat belemmert de vooruitgang van het nationale team", aldus Bulykin. Rusland is momenteel in de race om zich te kwalificeren voor het EK in Polen en Oekraïne.

Dimitri Bulyikin kwam dit seizoen tot 22 treffers in de Eredivisie. Donderdagavond kwam hij in de play-off wedstrijd tegen Roda JC ook tot scoren, maar pakte hij tevens een rode kaart. Hierdoor is Bulykin geschorst voor de eerstkomende ontmoeting met de Limburgers.