"Pirelli-band is een ramp"

De Formule 1 coureurs zijn niet te spreken superharde band van Pirelli. Dit lieten ze vandaag na afloop van de vrije trainingen voor de GP van Spanje weten.

Het lijkt er daarom op dat de band dit weekend niet veel gebruikt zal worden. "Het was een ramp", Aldus Lewis Hamilton na afloop. "Het was niet prettig om met die superharde band te rijden. Ik reed twee seconden langzamer en die banden gaan niet eens zo lang mee. Vervolgens leggen we de zachte band eronder en dan is het fantastisch. Ik denk dat je de meeste coureurs met die band ziet rijden dit weekeinde."

Ook teamgenoot Jenson Button was niet te spreken over de banden: "Die band is hard, keihard. En op dit moment hebben we er grote moeite mee." Volgens tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso zal zaterdag tijdens de kwalificaties niemand die band gebruiken: "Ik denk niet dat je deze band kan gebruiken in de kwalificaties, maar misschien durft iemand het risico te nemen."

Bandenfabrikant Pirelli is verbaasd over de kritiek. "De band is langzaam en heeft minder grip. Dat ga ik niet ontkennen", aldus een woordvoerder van de bandenfabrikant. "Maar ik zie het als een technische uitdaging om vooruitgang te boeken. Wat ik echter niet begrijp, is dat niemand zulke commentaren had na de tests in Maleisië en Istanbul. Misschien hebben ze toen het niet serieus genoeg genomen."