Eerste details van Thor-vervolg bekend

Nu Thor een tijdje draait en geconcludeerd kan worden dat het een succes is, is Marvel bezig met een vervolg. Nadat Thor en Iron Man in 2012 in The Avengers verschijnen komen ze vermoedelijk in dezelfde periode in 2013 met een nieuwe film.

Volgens Cinema Blend moet er nog daadwerkelijk aan het scenario van Thor 2, die nog geen officiële titel heeft, begonnen worden, maar is men bij Marvel wel alvast aan het onderzoeken welke ideeën geschikt zouden zijn voor in de film. Zo worden de namen The Enchantress en The Executioner genoemd.

In de comics is The Enchantress een machtige tovenares in Asgard met de naam Amora. Haar introductie zag haar proberen Thor's romantische partner uit te schakelen om hem voor zichzelf te hebben. Een plotlijn die prima aansluit bij de conclusie van de eerste Thor film, waarin Thor en Jane Foster elkaar gevonden lijken te hebben.

The Executioner is op zijn beurt verliefd op The Enchantress en laat zich makkelijk voor haar karretje spannen. Omdat Thors stiefbroer Loki en The Enchantress vaak samenwerken is hier een goede team-up mogelijk.

Natuurlijk is nog niets zeker zolang er nog geen scenario- en castingdetails zijn. Voorlopig is Thor nog in de bioscopen en zijn de opnames voor The Avengers nog in volle gang.