Hiddink klankbord PSV-directie

Guus Hiddink zal als klankbord voor de PSV-directie gaan fungeren. De bondscoach van Turkije wil geen officiële functie bij de Eindhovenaren gaan bekleden, zo heeft hij PSV-directeur Tiny Sanders laten weten.

"Guus heeft duidelijk gemaakt en ook laten merken dat zijn hart nog steeds bij PSV ligt. Hij is nog steeds zeer positief geïnteresseerd in de club. Dit gesprek is ons zo goed bevallen, dat we hebben afgesproken om het vaker te doen," meldde Sanders aan het Eindhovens Dagblad.

"Er zal geen sprake zijn van regelmaat, omdat Guus de komende tijd nog té actief is met zijn werkzaamheden voor de Turkse bond. De toezeggingen die Guus nu gedaan heeft, zijn op dit moment het maximaal haalbare voor PSV. Het is heel erg prettig voor de club dat zo iemand bereid is om regelmatig met ons van gedachten te wisselen," zei Sanders die weet dat Hiddink ook in de belangstelling van Ajax staat.

Hiddink wacht als bondscoach van Turkije nog een zware dobber om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne. Over twee weken staat de sleutelinterland met België op het programma. In Poule A azen beide landen achter Duitsland op plaats twee.