Du Chatinier: "Geen kwaad woord over FC Utrecht"

Eerder vandaag meldden we dat Ton du Chatinier en FC Utrecht per direct uit elkaar gaan. De oefenmeester, die het erg jammer vind weg te moeten, zwaaide sinds 23 decmeber 2008 de scepter over de selectie van de Domstedelingen.

"Ik voelde meteen dat ik het niet meer kon opbrengen om de volgende dag doodleuk voor de groep te gaan staan," liet Du Chatinier, die zijn werkzaamheden na het 'evaluatiegesprek' per direct staakte, op de website van Sport Promotion weten. Technisch directeur Foeke Booy toonde vervolgens begrip voor de keuze van Du Chatinier.

Zowel FC Utrecht als Du Chatinier lieten ook nog weten dat beide partijen op een goede manier uit elkaar gaan. "Geen kwaad woord over FC Utrecht," aldus de trainer. "Het is en blijft een prachtige club. Ik heb er 2,5 jaar met enorm veel plezier gewerkt."

"En ondanks het missen van de play-offs dit seizoen, kunnen we ook terugkijken op mooie momenten. Europees hebben we ons visitekaartje afgegeven tegen ploegen als Celtic, Napoli, Steaua Boekarest en Liverpool, we hebben de halve finale gehaald van de beker en de ploeg is gegroeid naar meer volwassenheid. Dat wil ik toch in gedachten houden, ondanks wat er nu gebeurd is."

FC Utrecht eindigde dit seizoen op de negende plaats in de Eredivisie en liep daardoor de play-offs om deelname aan de Europa League mis. De Domstedelingen moesten Heracles Almelo, dat twee punten meer in de wacht sleepte, voor zich dulden.