Athe´sten helpen christelijke huisdieren

Een groep atheïstische Amerikanen speelt in op de aankondiging van de Dag des oordeels door fundamentalistische christenen. Eternal Earth-Bound Pets biedt aan voor de huisdieren te zorgen wanneer de christelijke baasjes naar de hemel zijn gegaan. De dienstverlening kost 135 dollar (circa 90 euro).

Volgens een campagne van de Amerikaanse Bijbeluitlegger Harold Camping zal God aanstaande zaterdag het einde der tijden in gang zetten, waarbij Jezus terugkeert op aarde, rechtgeaarde gelovigen naar de hemel gaan en de wereld uiteindelijk vergaat. In veel landen, waaronder Nederland, heeft Campings omroep Family Radio posters laten ophangen waarin de apocalyps wordt aangekondigd.

De atheïstische dierenredders claimen al 259 klanten in 26 Amerikaanse staten te hebben die zeker willen weten dat in de eindtijd goed voor hun huisdier wordt gezorgd. Het abonnement is overigens tien jaar geldig, mocht de eindtijd toch langer op zich laten wachten. Het jaar 2012 is een veelgenoemde mogelijkheid, waarbij de voorspellers zich beroepen op de kalender van de Maya's.

Campings onderbouwing is gebaseerd op de Bijbelse zondvloed. Volgens de baas van Family Radio is het zaterdag precies zevenduizend jaar geleden dat enorme tsunami's de aarde overspoelden. Uit andere Bijbelboeken haalt hij dat God Noach zeven dagen de tijd had gegeven om zich in veiligheid te brengen. Eén dag voor God is als duizend jaar voor de mens, zegt Camping.

De Amerikaan houdt zich al jaren bezig met het einde van de wereld. Eerder kondigde hij al aan dat de apocalyps zich in 1994 zou afspelen. Toen dat niet gebeurde, legde Camping uit dat hij cruciale informatie uit de Bijbel over het hoofd had gezien.