Rijinstructeur zwaargewond door ongeval op A16

Een rijinstructeur is woensdag zwaargewond geraakt bij een botsing met een vrachtwagen en een stadsbus op de A16. Zijn 18-jarige leerlinge raakte ook gewond. De twee zijn naar een ziekenhuis gebracht, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Het ongeval vond rond 14.15 uur plaats op de A16 bij de afslag naar de A15. Bij het wisselen van rijstrook raakten de lesauto en de vrachtwagen elkaar. De lesauto ging hierdoor in de rondte en ramde de stadsbus.

In de stadsbus van Arriva zaten tien passagiers, die niet gewond raakten. Ook de vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. De rijinstructeur moest door de brandweer uit de lesauto worden geknipt. Hij liep letsel aan zijn nek en rug op.

Het ongeval vond volgens de woordvoerder plaats over vijf rijstroken. Vanwege het onderzoek naar het ongeval werden afwisselend drie en twee rijstroken op de hoofdrijbaan en de parallelrijbaan afgesloten. Hierdoor ontstonden files van ruim een halfuur op zowel de hoofd- als de parallelrijbaan. Omstreeks 16.30 uur was de politie klaar met het onderzoek en konden de rijstroken worden vrijgegeven.

Onduidelijk is nog wie bij het wisselen van rijstrook in de fout ging. Uit de stadsbus zijn videobeelden veiliggesteld, die moeten helpen bij het onderzoek hiernaar.