Mel Gibson wil in thriller met Kiefer Sutherland

Mel Gibson is in gesprek over een rol in de misdaadthriller Sleight of Hand. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety. Kiefer Sutherland en Gerárd Depardieu hebben al getekend voor de film.

Sleight of Hand gaat over een groepje criminelen uit Parijs, dat per ongeluk in het bezit komt van een zeldzame gouden munt. Als blijkt dat de munt van een Franse topcrimineel is, zit de groep diep in de problemen. Over welke rol Gibson in onderhandeling is, is onbekend.

Naast Sutherland en Depardieu zijn ook rockster Johnny Hallyday, oud-voetballer Eric Cantona, The Punisher-acteur Thomas Jane en Inglourious Basterds-acteur Til Schweiger te zien in de film. Brad Mirman tekent voor de regie. De Amerikaan regisseerde Depardieu en Hallyday in 2003 in de komische thriller Crime Spree.

De 55-jarige Gibson is in Cannes voor de promotie van zijn film The Beaver. In eerste instantie zou de acteur niet komen, maar hij verscheen dinsdag toch op de rode loper naast regisseuse Jodi Foster. Gibson was maanden in het nieuws vanwege zijn privéleven. Zijn ex-vriendin Oskana Grigorieva verkondigde door hem te zijn mishandeld. De opnamen die zij maakte van zijn dreigende taal aan de telefoon, droegen bij aan de negatieve media-aandacht rond Gibson.


Mel Gibson in thriller met Kiefer Sutherland (Foto: Novum)