Lotus: "Update levert seconde op"

Team Lotus wil het gat met het middenveld in de Formule 1 dichten en de update die in Spanje wordt meegebracht moet hier voor zorgen. Technisch manager Mike Gascoyne denkt dat het potentieel een seconde per ronde tijdwinst is, waardoor het team mee kan gaan doen in de strijd om de punten.

"We denken dat de upgrade een volle seconde tijdwinst waard is. Het duurt mogelijk een paar races om de potentie volledig te benutten, maar het is echt een seconde waard. Het hangt af van de geblazen vloer en de motor strategieën die je daarvoor kan hanteren. Andere teams hebben daar meer ervaring mee dan wij. Maar de update is significant. Ik verwacht een grote stap voorwaarts met meer op komst voor de komende races," zei Gascoyne.

"De upgrade is volledig om de achterkant van de wagen gebouwd. Het is een op Red Bull Racing geïnspireerd pakket voor de uitlaten en de diffuser. We hadden vorig jaar geen geblazen diffuser geïmplementeerd, dat verschoven we naar dit seizoen. We konden er pas sinds de Kerst mee testen in de windtunnel. Alle data wijst uit dat het veel op zal leveren, een grotere stap dan je normaal gesproken zou verwachten, en dat is waarschijnlijk ook de reden dat alle andere teams het al hebben."