Bouma staat open voor rentree in Oranje

Wilfred Bouma greep dit seizoen met PSV naast de prijzen, maar is wel tevreden bij de Eindhovenaren. Een rentree bij Oranje heeft de verdediger nog niet uit zijn hoofd gezet.

De 32-jarige Bouma stond twee jaar aan de kant wegens blessures. Hij greep de kans die PSV hem bood met beide handen aan. "Het aantal wedstrijden dat ik zou gaan spelen, daar zetten sommigen vraagtekens bij toen ik hier kwam binnenwandelen", vertelt de verdediger aan Voetbal International.

"Daarom kan ik met een kleine veertig wedstrijden in de benen zeker niet ontevreden zijn. Maar qua resultaat ben ik niet tevreden. We wilden het kampioenschap", zegt hij. Hij voelde zich niet geroepen om op te staan als de leider van de Eindhovense ploeg. "Kijk mijn carrière er maar op na, ik ben nooit een leider geweest. In Engeland heb ik voor mezelf leren vechten, ik ben er spraakzamer geworden, maar ik ben er geen leider geworden. Dat bén ik gewoon niet."

Bouma wil niemand de schuld geven van het mislopen van prijzen en Champions League-voetbal. "We moeten de schuld niet bij een paar spelers neerleggen en al helemaal niet bij de trainer. Fred Rutten is de juiste man op de juiste plaats. Iedereen afzonderlijk moet beseffen dat we er niet genoeg uit hebben gehaald."