Eerste teaser van Kuifje

Er is een eerste teaser uitgebracht van de film The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn. In deze film wordt gebruikgemaakt van 3D Motion Capture. De film is geregisseerd door Steven Spielberg en Peter Jackson is de producent. Peter Jackson is daarnaast de regisseur van de volgende film met Kuifje, genaamd The Adventures of Tintin: Prisoners of the Sun. Op dit moment wordt er zelfs een derde film verwacht van Kuifje in 2015, maar wie de regisseur is van deze film, is nog niet bekendgemaakt.

In de film van Spielberg wordt een drietal stripverhalen van de Belgische striptekenaar Hergé (Georges Rémi) samengebracht tot één verhaal. Het gaat hier om de volgende titels: De Krab met de Gulden Scharen, Het Geheim van de Eenhoorn, en De Schat van Scharlaken Rackham.

Kuifje zal gespeeld worden door Jamie Bell. Andere rollen zijn er voor Andy Serkis als Kapitein Haddock, Nick Frost en Simon Pegg als de tweeling Jansen en Janssen en Daniel Craig zal te zien zijn als Red Rackham.

De film van Steven Spielberg wordt verwacht in december. Een jaar later zal de film van Peter Jackson in de bioscopen te zien zijn.


Eerste teaser The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn (Video: YouTube)