Gebroerders Van de Kerkhof: "Rutten moet opstappen"

De gebroeders Van de Kerkhof zijn van mening dat Fred Rutten, trainer van PSV, moet vertrekken. Dit lieten de voormalig voetballers vanochtend in op Omroep Brabant Radio weten.

Volgens de broers heeft Rutten, die nu twee seizoenen bij PSV werkt, aangetoond niet de juiste trainer voor de Eindhovenaren te zijn. Het wegvallen van Ibrahim Afellay en Jonathan Reis is volgens de broers al helemaal geen excuus. "Als je elftal afhankelijk is van twee spelers, moet je de rest ook wegdoen," aldus Willy. Zijn broer René vult aan: "Als Rutten verstandig is, stapt hij zelf op. Dan kost het PSV ook geen geld."

Als opvolger van Rutten zou Willy het liefst Guus Hiddink zien, al lijkt de komst van de Varssevelder erg onwaarschijnlijk. "Al weet je het in de voetballerij nooit," liet hij weten. René zou Erwin Koeman, die in het verleden al assistent-trainer in Eindhoven was, graag in het Philips Stadion zien. "Ik zou hem wel een kans willen geven. Hij heeft het juiste Eindhovense bloed."

Tot slot keken de broers ook nog naar mogelijke nieuwe aankopen. Volgens hen wordt het lastig om grote namen aan te trekken. "Als je geen Champions League speelt, komen spelers niet graag. Het zou een goed idee zijn om Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooij voor één of twee jaar aan je te binden. Zij hebben zoveel kwaliteit en ervaring dat ze de jonge groep mee op sleeptouw kunnen nemen," aldus Willy. René voegde daar nog aan toe: "Als je met hen de Champions League haalt, zou dat fantastisch zijn."