Verliezend Twente door duizenden gehuldigd

Het kampioenschap mag dan op een haar na aan FC Twente voorbij zijn gegaan, maar in thuisstad Enschede worden de spelers zondagavond als helden ontvangen. Net als vorig jaar, toen Twente de competitie wist te winnen, staan al urenlang duizenden mensen aan de kant van de weg om de spelersbus toe te juichen.

Nadat de spelers vanaf Amsterdam per helikopter waren teruggekeerd, vertrok de bus vanaf de luchthaven ten noorden van Enschede richting de brouwerij van Grolsch. Op een groot deel van de route was het zo druk dat de bus muurvast kwam te staan tussen een rood-witte mensenmassa. Veel fans lijken er geen enkel probleem mee te hebben om te wachten. Even na middernacht staan nog altijd grote groepen mensen met blikjes bier en bengaals vuurwerk in de hand te wachten tot de bus langs komt rijden.

Naar schatting van de politie en de club zullen de spelers tussen 1.00 en 1.30 uur hun bestemming bereiken. De regionale zender TV Oost besloot de live-uitzending in ieder geval tot het moment van aankomst te verlengen.

Verliezend Twente door duizenden gehuldigd
Verliezend Twente door duizenden gehuldigd (Foto: ANP)