[Premier League] Chelsea lijdt puntverlies tegen Newcastle

Chelsea heeft het titelverlies in de Premier League niet goed kunnen verwerken. De Londenaren, die Manchester United gisteren landskampioen zagen worden, bleven in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United steken op 2-2. Verdedigers Branislav Ivanovic en Alex verzorgden de doelpunten voor Chelsea. Jonas Gutierrez en Steven Taylor scoorden namens Newcastle.

Ivanovic opende al na twee minuten de score met een rake kopbal. Newcastle toonde echter veerkracht en kwam snel weer op gelijke hoogte. Een vrije trap van Ryan Taylor belandde via de rug van Gutierrez achter de kansloze Petr Cech. Hoewel Chelsea daarna het betere van het spel had, kon het elftal van Carlo Ancelotti voor rust geen doelpunt meer forceren.

In het tweede bedrijf werd het duel niet veel beter, maar leek Chelsea wel de overwinning te pakken. Frank Lampard vond met een vrije trap het hoofd van Alex en de Braziliaan knikte zeven minuten voor tijd knap binnen. Newcastle rechtte echter de rug en pakte in de slotfase dankzij een kopbal van Steven Taylor alsnog een punt.