[125cc] Viñales klopt Terol in laatste bocht

De nog maar zestien jaar oude Maverick Viñales heeft in Le Mans in de 125cc-klasse voor een verrassing gezorgd door de zege te grijpen. De jonge Spanjaard klopte in de laatste bocht zijn landgenoot Nicolás Terol voor. Efrén Vázquez eindigde op ruime afstand als derde. Jasper Iwema eindigde niet in de punten.

Terol startte sterk en nam een mooie voorsprong op de rest van het veld, maar Viñales reed het gat dicht en gezamenlijk bouwden ze een mooie voorsprong op. Beide Spanjaarden gaven elkaar af en toe de leiding, maar in de laatste ronden barstte de strijd echt los. Terol leek de zege binnen te hebben, maar Viñales zette zijn Aprilla in de laatste bocht naast die van Terol en won uiteindelijk met een verschil van 0,048 seconden.

De strijd om de derde plaats ging tussen Vázquez, Héctor Faubel, Johann Zarco, Jonas Folger en Sandro Cortese, waarbij Vázquez uiteindelijk de sterkste bleek te zijn. Iwema kwam niet in de buurt van de topplaatsen. De Nederlander kende in Frankrijk een slechte start en viel terug naar de 28e plaats. Hij wist nog wel op te klimmen naar de achttiende plaats, maar verder dan dat kwam hij niet.