Nederland maakt zich op voor ontknoping Eredivisie

In de binnensteden van Amsterdam en Enschede wordt zondagmiddag grote drukte verwacht. Tienduizenden voetbalsupporters komen samen om in stadions en op pleinen de ontknoping van de Eredivisie te volgen. Ajax en FC Twente maken in een rechtstreeks duel uit wie kampioen van Nederland wordt.

De wedstrijd wordt gespeeld in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Supporters die naar Amsterdam komen, moeten rekening houden met extra reistijd. Op de A10, A2 en A9 kan het druk worden. Ook treinreizigers moeten door werkzaamheden eerder vertrekken.

Bij Amsterdamse winst volgt zondagavond de huldiging op het Museumplein. Zowel de NS als het GVB zet extra voertuigen in om supporters van het stadion naar de binnenstad te vervoeren. Het Parool maakt een speciale kampioenskrant.

In Enschede wordt de wedstrijd op de Oude Markt, het Van Heekplein en Het Ei van Ko vertoond. Ook is de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, open. De gemeente adviseert supporters vooral met het openbaar vervoer te komen. Er worden extra bussen ingezet van en naar het centrum.

Mocht Twente zich tot kampioen kronen, dan worden de festiviteiten doorgezet op het Van Heekplein. Zondagavond maakt het team een rijtoer met open bus door de stad. Ongeacht de afloop van het duel met Ajax worden de spelers maandag gehuldigd bij de Grolsch Veste.