Palletbrand Zevenbergen mogelijk aangestoken

De grote brand in Zevenbergen waarbij zaterdag honderdduizenden pallets, enkele vrachtwagens en een pand in as opgingen, is mogelijk aangestoken. De politie laat zondag weten brandstichting niet uit te sluiten.

De oorzaak van de brand aan de Koekoeksedijk, die rond 13.50 uur buiten uitbrak, is nog niet bekend. Rechercheurs zijn rond 10.00 uur begonnen met het (sporen-)onderzoek. De medewerkers en eigenaren van twee palletbedrijven worden verhoord.

Niemand raakte gewond en er kwamen geen chemische stoffen vrij. Ruim honderd brandweerlieden en twintig (blus-)voertuigen wisten te voorkomen dat de brand oversloeg naar nabijgelegen boerderijen. De hal van een naastgelegen chocoladefabriek werd nat gehouden.

Bewoners in de directe omgeving van Zevenbergen en Langedijk kregen vanwege de rookontwikkeling het advies om ramen en deuren te sluiten. Tientallen agenten zetten wegen af om het publiek op afstand te houden. Het sein brand meester werd om 17.45 uur gegeven, maar het nablussen heeft nog tot 04.00 uur geduurd.

Zevenbergen valt onder de gemeente Moerdijk, waar begin dit jaar het chemische bedrijf Chemie-Pack in vlammen opging.