Been betreurt vertrek Bruins en Meeuwis

Middenvelders Luigi Bruins en Marcel Meeuwis spelen volgend seizoen niet meer in het Feyenoord-shirt. Dit tot teleurstelling van coach Mario Been, die ze er graag bij had gehouden.

Het tweetal, dat over een aflopend contract beschikte, moet vertrekken uit Rotterdam, omdat Feyenoord er alles aan wil doen een spits te contracteren. Dat zegt Mario Been tegen RTV Rijnmond. "Bruins en Meeuwis moeten vertrekken omdat de prioriteit ligt op het halen van een spits en een linksback. Ik had Meeuwis er graag bijgehouden. Bruins ook trouwens, want dat blijft een goede voetballer'', aldus de Feyenoord-trainer.

Ook Rob van Dijk is na de zomer geen Feyenoorder meer. De 42-jarige doelman krijgt eveneens geen nieuw contract en dat terwijl Feyenoord slechts de beschikking heeft over drie jeugdige keepers, Erwin Mulder, Darley en Kostas Lamprou. Mulder wordt van die drie zeer waarschijnlijk de eerste keus.

Ook neemt Feyenoord afscheid van huurlingen Krisztián Simon en Søren Larsen. De twee aanvallers kwamen in de winterstop naar De Kuip, maar konden nimmer overtuigen. Simon kwam acht keer binnen de lijnen en Larsen zes. Beiden troffen geen doel.