Tieners gepakt na dollemansrit

Twee tieners zijn vrijdag in Oud-Beijerland opgepakt nadat ze via een dollemansrit probeerden de politie af te schudden. Tijdens de rit botsten de twee met hun voertuig op in ieder geval twee auto's, gooiden ze spullen uit hun auto en raakten ze met hun portier een agent, meldt de politie zaterdag.

De rit begon toen agenten de twee op de N217 zagen rijden en ze aan een routinecontrole wilden onderwerpen. Bij een carpoolplaats bij Heinenoord werd het tweetal aan de kant gezet. De agenten wilden in de kofferbak kijken. Daarop antwoordde de bestuurder dat hij de sleutel daarvan in zijn auto moest zoeken.

De bestuurder stoof echter met zijn auto weg, terwijl de agent nog in de deuropening stond. De agent werd geraakt, maar kon verwondingen voorkomen door net op tijd weg te springen. De man reed volgens de politie 'als een gek' weg en haalde 'de gevaarlijkste capriolen uit' om te ontkomen aan de politie.

Tijdens de achtervolging raakte de bestuurder met zijn wagen de twee auto's, met blikschade tot gevolg. Andere bestuurders moesten ingrijpen om te voorkomen dat ze met de auto van de tieners in botsing kwamen. Ondertussen gooide de passagiere cosmetica- en verzorgingsproducten uit de auto, die later werden teruggevonden door de politie en in beslag zijn genomen.

Agenten besloten in verband met de veiligheid van andere weggebruikers in Oud-Beijerland de achtervolging te staken. Toch kwam het duo niet ver, want kort erna werd hun auto gevonden. De twee, een 19-jarige man en vrouw uit Rosmalen, bleken nog in de buurt te zijn en werden aangehouden.

De tieners worden verdacht van heling van verzorgingsproducten. De twee zitten nog vast. De politie maakt nog proces-verbaal op voor onder meer het verlaten van een plaats van een ongeval en poging tot doodslag op een agent. De man is zijn rijbewijs kwijt.