PVV'er betrokken bij dubieuze verslavingszorg

PVV'er Machiel de Graaf is een van de oprichters van een omstreden bureau voor verslavingszorg in Den Haag. Verslaafden worden er behandeld met een geneesmiddel dat in Europa niet is toegelaten. Het bedrijf komt onder die beperking uit door het middel elders te laten voorschrijven. Dat meldt NRC Handelsblad zaterdag op basis van eigen onderzoek.

Het middel waarom het gaat is Tetlong-250, een geneesmiddel dat met injecties wordt toegediend. Het Haagse bedrijf Expertcleanics, dat drugs- en alcoholverslaafden behandelt, laat het medicijn voorschrijven en verstrekken in Oekraïne.

De Graaf, lijsttrekker voor de Eerste Kamer voor de PVV, zou zelf nauw betrokken zijn geweest bij de begeleiding van patiënten. Sinds hij is benoemd als lijsttrekker voor de senaat, is hij daarmee gestopt. "Ik wil al mijn tijd vrijmaken voor de politiek. Daarnaast is het niet gezond een bedrijf te verbinden aan welke politieke partij dan ook."

De aanstaande senator zou zich bovendien als PVV'er niet willen profileren met het onderwerp verslavingszorg. In die hoedanigheid is hij voorstander van een 'harde aanpak' van drugsverslaafden.

De PVV wilde niet reageren op de activiteiten van een van haar nieuwe kopstukken. "Er is al zo veel negatief nieuws over de PVV", zegt vicefractievoorzitter Fleur Agema in de krant. Het is dan ook niet duidelijk in hoeverre PVV-leider Geert Wilders op de hoogte is van de praktijken.


PVV'er betrokken bij dubieuze verslavingszorg (Foto: Novum)