Pokeraar (17) boort zichzelf tonnen door de neus

De 17-jarige Jimmy Jonker uit Kerkrade, die in een pokertoernooi op internet een prijzengeld van 370.000 euro bij elkaar speelde, ziet de prijs aan zijn neus voorbijgaan. Omdat hij minderjarig is, had hij namelijk helemaal niet mogen meespelen. Zijn eigen loslippigheid verried hem uiteindelijk. Dat schrijft het AD zaterdag.

Het pokertoernooi met zestigduizend deelnemers werd georganiseerd door Pokerstars, een bedrijf gevestigd op het Britse Isle of Man. De jeugdige speler speelde volgens de krant mee op naam van zijn vader, waardoor er eigenlijk niets had kunnen misgaan toen hij zesde werd en het prijzengeld binnensleepte. Maar hij kon het niet nalaten om er op chatsites over te vertellen.

De familie zou nog geprobeerd hebben de zaak te redden, maar sprak zichzelf daarbij tegen. Zo zei Jonker eerst dat hij 19 jaar oud was, terwijl de vader volhield dat hij degene was die de prijs had gewonnen. Na onderzoek concludeerde de pokersite dat het toch echt de 17-jarige was die had gespeeld. Het prijzengeld gaat nu naar een goed doel.