Hitman krijgt Hollywood-aanpak

De actiegame Hitman: Absolution wordt flink ondersteund door bedrijven en acteurs uit Hollywood. Twaalf acteurs werken mee aan de game over huur- en sluipmoordenaar Agent 47 en de beeldregistratie is gedaan door Giant Studios. Dit bedrijf deed hetzelfde werk voor bioscoopkaskraker Avatar. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmentmagazine The Hollywood Reporter.

Niet de gehele cast is bekend, maar het magazine schrijft dat Keith Carradine, bekend van onder andere Cowboys & Aliens, zijn stem en uiterlijk verleent aan slechterik Blake Daxter. Marsha Thomason, die onder meer te zien was in de tv-serie Lost, vertolkt de rol van Diana Burnwood, het enige sociale contact van Agent 47.

Hitman: Absolution moet volgens de Deense gamestudio IO Interactive duisterder worden dan zijn voorgangers. Agent 47 heeft een nieuw contract aangenomen. Hij wordt echter verraden door mensen die hij vertrouwt.

Naast de productie van de actiegame Hitman: Absolution is er ook een tweede film rond Hitman in productie. Adrian Askarieh produceert de film. Hij was ook verantwoordelijk voor de eerste Hitman waarin Timothy Olyphant de rol van Agent 47 speelde. De nieuwe film en game binnen de serie Hitman hebben qua verhaal niks met elkaar te maken, maar moeten wel beiden in 2012 verschijnen.


Agent 47