FC Twente met Chinook naar huis

FC Twente gaat zondagmiddag, na afloop van het duel tegen Ajax, met een Chinook naar Enschede. Eerder vandaag publiceerden we al het gerucht dat de Tukkers mogelijk met een vliegtuig terug naar huis zouden gaan.

Deze maatregel is genomen om problemen zoals vorig seizoen te voorkomen. Toen behaalde FC Twente namelijk de eerste landstitel in de historie van de club. Tijdens de terugreis liep de A1 vol met feestende supporters, wat vervolgens voor gevaarlijke taferelen zorgden.

Na de terugkeer in Enschede zal de selectie, ongeacht de uitslag, een kleine rijtoer door de stad maken. De verwachting is dat de ploeg omstreeks 20:00 uur op vliegveld Twente zal landen, waarna men in een open bus door de stad rijdt. Daarna volgt nog een besloten feest voor de spelers.

Op de heenweg gaat de selectie wel met de spelersbus, die zaterdag al naar Amsterdam zal vertrekken. De verwachting is dat duizenden fans de groep uit zal zwaaien. "De spelers vinden dat geweldig, maar we doen wel een beroep op iedereen om de doortocht niet te blokkeren," aldus Jan van Halst namens de Tukkers.