Square Enix schrapt spellen vanwege verlies

Verschillende downloadbare spellen van game-uitgever Square Enix worden niet langer uitgegeven. De uitgever heeft nieuwe eisen gesteld aan zijn games en daar passen enkele games die nu in productie zijn niet bij. De nieuwe strategie kost de uitgever naar schatting van het bedrijf zelf omgerekend 120 miljoen euro. Dat is twaalf keer zoveel als dat wat de uitgever vorig jaar had voorspeld.

Square Enix heeft een verklaring afgegeven voor de slechte financiële cijfers. Zo heeft het bedrijf veertig miljoen euro minder verdiend aan de verkoop van games dan was begroot. Het schrappen van verschillende spellen zorgt bovendien voor een aanvullend verlies van 45 miljoen euro. Daarnaast laat de onderneming weten dat het ongeveer tien miljoen euro verlies heeft geleden door de gevolgen van de natuurrampen die Japan in maart teisterden. Vrijdag treedt het bedrijf in meer detail over de slechte cijfers.

De geschrapte spellen zijn nooit aangekondigd door het Japanse bedrijf. Gamers zullen hierdoor geen aanpassingen in hun verlanglijst hoeven door te voeren. Square Enix maakte deze week bekend dat het vijfde deel binnen de serie Hitman in productie is. Daarnaast zet het bedrijf hoog in met een nieuwe Tomb Raider en het actiespel Deux Ex: Human Revolution.