Celstraf voor verkrachtende schooltaxichauffeur

Een 60-jarige man uit Arnhem is donderdag veroordeeld tot twee jaar cel voor het meerdere keren verkrachten en misbruiken van een minderjarig meisje met een verstandelijke beperking. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De Arnhemmer vervoerde in 2008 leerlingen uit het speciaal onderwijs tussen Arnhem, Bemmel, Nijmegen en Groesbeek, onder wie het destijds 15-jarige slachtoffer. De rechtbank in Arnhem acht bewezen dat de man zich in dat busje meerdere keren aan het meisje vergreep.

De man reed in de periode tussen september en november van dat jaar ook een keer met het meisje naar zijn caravan in Heteren, waar hij haar verkrachtte. Verder moest het meisje de man onder dwang meerdere keren bevredigen op parkeerplaatsen die langs de route lagen.

De rechtbank rekent het de Arnhemmer zwaar aan dat hij misbruik heeft gemaakt van de verstandelijke beperking van het slachtoffer en het psychische overwicht dat hij op haar had vanwege die beperking en het grote leeftijdsverschil. De rechter legde de man ook een jaar voorwaardelijke celstraf op.