Invallen in vier woningen Helmond

Vier woningen in Helmond zijn woensdag doorzocht in een poging de georganiseerde hennepteelt een slag toe te brengen. Bij de invallen werden enkele zakken met gedroogde henneptoppen gevonden. De bewoners van twee woningen zijn aangehouden. Vijf auto's, twee scooters, een quad en televisieapparatuur zijn in beslag genomen, meldt de politie.

De invallen van woensdagochtend volgden op een langer lopend onderzoek van de marechaussee en de politie. Drie van de doorzochte woningen staan aan het Fon Groffenplein, een aan de Meerkoetstraat. Een 42-jarige bewoner van deze laatste woning werd opgepakt, evenals een 56-jarige bewoner van een woning aan het Fon Groffenplein.

De marechaussee en politie wilden bij de invallen bewijsmateriaal verzamelen. Bij de doorzoekingen werden ook diverse documenten en digitale gegevensdragers in beslag genomen. Hoeveel de gevonden henneptoppen wegen, is nog onbekend.

In december vorig jaar werd door onder meer minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) de aanval geopend op de georganiseerde hennepteelt in Noord-Brabant, na een aantal incidenten in de provincie rondom drugs en georganiseerde criminaliteit. Onder meer gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de belastingdienst, Defensie en het Ministerie van Veiligheid en Justitie werken hiervoor samen.