Investeerders twijfelen aan Disney

Investeerders zetten vraagtekens bij het bestaan van Disney Interactive. De game-afdeling van Disney is de enige tak van het mediabedrijf dat verlies heeft geleden. Alleen al in het eerste kwartaal van dit kalenderjaar leed de gametak bijna tachtig miljoen euro verlies. Dat werd woensdag bekend tijdens een gesprek tussen Disney en investeerders.

Bestuursvoorzitter Robert Igor erkent dat Disney Interactive moeite heeft voet aan de grond te krijgen. "Binnen een jonge markt als die van sociale media en games kunnen we onze merknamen groot neerzetten," zei Igor tegen investeerders. "Het is slimmer vroeg in te stappen op nieuwe technologie dan te proberen met terugwerkende kracht succesvol te zijn met games voor spelcomputers."

Disney heeft in de afgelopen maanden diverse gameproducties stilgelegd. Zo werd de gamestudio achter de filmgame Tron: Evolution gesloten en werd de productie van het actierollenspel Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned stopgezet.

Vorig jaar kondigde Disney Interactive aan dat het bedrijf zich meer zou gaan richten op games voor internet en mobiele telefoons. Zo kocht Disney voor 23 miljoen euro het gamebedrijf Playdom, dat gespecialiseerd is in het maken van webgames. Het bedrijf maakt onder andere spellen rond personages van Disney en striphelden uit de stal van Marvel Comics.


Investeerders twijfelen aan Disney