Dierengroep roept op tot boycot film Witherspoon

Animal Defenders International beweert dat de olifant in de film Water for Elephants mishandeld is. De dierenorganisatie roept het publiek op om het drama met Reese Witherspoon en Robert Pattinson te boycotten.

De beschermingsgroep heeft een undercovervideo uit 2005 online gezet. Daarop is te zien hoe olifant Tai geslagen wordt met haken en schokken krijgt toegediend met stroomstootwapens. Animal Defenders beweert de beelden nu vrij te hebben gegeven om aan te tonen wat er werkelijk achter de schermen gebeurt, meldt de Britse persdienst Reuters.

Trunk Will Travel, de organisatie die de olifanten verhuurt voor filmproducties, zegt dat de dierenliefhebbers een 'extremistische groep' zijn met 'een geschiedenis van onware uitspraken om hun doelen te bereiken'. "Als er echt sprake is van mishandeling, waarom zouden ze dan zes minuten wachten, laat staan zes jaar?"

Filmstudio Fox laat weten 'geschokt' te zijn door de beelden, maar zegt dat de productiemedewerkers alles hebben gedaan om zich ervan te verzekeren dat de olifant goed behandeld werd. De American Humane Association werd ingehuurd om de leefomstandigheden in de gaten te houden, maar zegt niets te hebben gemerkt van de mishandeling. "Natuurlijk krijg je dat niet te zien", vindt Animal Defenders. "Het gaat om het hele plaatje."

Ook de komedie Zookeepers met Kevin James moet volgens de organisatie geboycot worden. De woordvoerders van Fox en Sony, de distributeur van Zookeepers, gaven verder geen commentaar op de oproep.


Dierengroep roept op tot boycot Witherspoon film (Foto: Novum)