Spits Janko tevreden over moeilijk seizoen

Marc Janko blikt met een goed gevoel terug op zijn eerste jaar in dienst van FC Twente. De Oostenrijkse aanvaller was vaak geblesseerd en kreeg regelmatig kritiek te verduren in de media, maar kan desondanks goede cijfers overleggen. "Ondanks de vele blessures heb ik veertien keer gescoord in 28 competitieduels."

Janko besliste afgelopen zondag de bekerfinale tegen Ajax, door in de verlenging een vrije trap van Theo Janssen tot doelpunt te promoveren. "Dat was een van de belangrijkste doelpunten uit mijn carriére," reageert Janko tegenover persbureau Novum. "De beker is een mooie prijs, maar komende zondag is voor mij veel belangrijker."

De matchwinner startte in De Kuip op de bank, maar had daar vrede mee. "Na mijn gebroken hand en schouderblessure had ik niet anders verwacht. Luuk de Jong speelde ook fantastisch dus ik had er geen problemen mee."

De Tukkers hebben komende zondag in de Arena genoeg aan een gelijkspel om zich te verzekeren van de tweede opeenvolgende landstitel. Janko denkt dat Twente na de bekerwinst een psychologisch voordeel heeft, maar weigert de favorietenrol aan te nemen. "Wij hebben genoeg aan één punt, dus dat geeft ons een voordeel. Maar wij spelen ook een uitwedstrijd, dus de kansen zijn ongeveer gelijk," legt hij uit.

De 19-voudig Oostenrijks international roemde de instelling van Twente en is onder de indruk van de sterkte van de bank. "We kunnen ons altijd terugknokken na een achterstand en we hebben de beste spelers. Op het veld maar ook op de bank. Ook invallers kunnen een wedstrijd beslissen, en dan doel ik niet alleen op mezelf."


Spits Janko tevreden over moeilijk seizoen (Foto: Novum)