Fedja van Huêt in film met Isabella Rossellini

Fedja van Huêt speelt naast Isabella Rossellini in de Nederlands- en Engelstalige speelfilm Zigzag Kid. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Israëlische schrijver David Grossman. De Vlaamse Vincent Bal regisseert de boekverfilming, maakte distributiebedrijf Benelux Film Distributor woensdag bekend.

De Duitse acteur Burghart Klaußner, bekend van Das Weisse Band en de 13-jarige Thomas Simon spelen ook in de film over de tiener Nono. De 37-jarige Huêt speelt zijn vader, een politie-inspecteur. Nono wil graag op zijn vader lijken, maar belandt daarmee alleen maar in de problemen. Een paar dagen voor zijn bar mitswa wordt hij naar zijn oom Sjmoel gestuurd.

Rossellini speelt een beroemde zangeres en Klaußner een crimineel met wie Nono optrekt tijdens zijn reis. Vincent Bal regisseerde eerder Minoes, met in de hoofdrol Carice van Houten. Deze film werd op het Nederlands Film Festival bekroond met twee Gouden Kalveren.

De filmopnames van Zigzag Kid gaan deze zomer van start in Nederland, België en Frankrijk. In 2012 draait de film in de bioscopen. De AVRO zendt de film later uit op televisie.


Fedja van Huêt (Foto: Novum)