'Modern Warfare 3 bevat vernietigbare omgevingen'

De officiële aankondiging van Modern Warfare 3 lijkt aanstaande, maar in de tussentijd moeten we het met geruchten doen. Bronnen die zogenaamd de game hebben gezien vertelden aan Kotaku dat de game o.a. veel grotere maps en vernietigbare omgevingen zal bevatten.

Het volgende deel van de Call of Duty-reeks wordt zoals gewoonlijk begin november verwacht. Aangezien Treyarch net is geweest met Black Ops is het weer de beurt aan Infinity Ward. De studio, die na een ruzie met producent Activision begin 2010 leegliep, is weer opgebouwd. Het is in samenwerking met Sledgehammer Games en mogelijk ook Raven Studios Modern Warfare 3 aan het bouwen.

Het verhaal gaat door waar deel twee ophield, leuk voor diegene die het bij heeft kunnen houden. Het gaat in op de nasleep van de oorlog tussen de Amerikanen en de Russen die in Washington D.C. haar climax bereikte. Het zal echter een geen 'post-VS-invasie'- verhaallijn worden, zoals al eerder door bijvoorbeeld Homefront werd verteld.

De bronnen weten niet precies waar de game zich zal afspelen, ze menen alleen zeker te weten dat MW3 een aantal levels heeft die zich afspelen in Amerikaanse woonwijken. Het is de bedoeling dat het verhaal een 'world in crisis'-gevoel levert. De schaal zal daardoor veel groter zijn. Andere landen zullen erbij gehaald worden waardoor een Wereld Oorlog III-scenario mogelijk wordt. De game zal ook vernietigbare stedelijke omgevingen herbergen, iets dat aan concurrent Battlefield doet denken.

De verwachting is dat er al ergens deze maand meer informatie over Call of Duty: Modern Warfare 3 zal verschijnen. Zoniet zal de game zijn opwachting begin juni tijdens E3 maken.

mw3
De Britse OPM zal in hun volgende nummer (8 juni) ook iets over de game vertellen