Qualifier Lorenzi klopt Bellucci in Rome

Thomaz Bellucci is dinsdag bij de Rome Masters verrassend uitgeschakeld door qualifier Paolo Lorenzi. De Braziliaan dolf tegen de thuisfavoriet het onderspit met 7-6 (5) en 6-3. Lorenzi stuit in de volgende ronde op Rafael Nadal, die een bye had in de eerste ronde. De Spanjaard staat onder druk van Novak Djokovic, die Rafa na dit toernooi bij een goed resultaat kan aflossen als mondiale nummer één.

De overige Italiaanse spelers presteerden slecht voor eigen publiek. Simone Bolelli, Flavio Cipolla en Fabio Fognini traden toe tot het hoofdtoernooi op een wildcard en werden allen uitgeschakeld in de eerste ronde. Bolelli was kansloos tegen de Spaanse gravelspecialist Nicolas Almagro, terwijl Cipolla diep boog voor Ivan Ljubicic uit Kroatië.

Slechts Fognini had dinsdag uitzicht op de overwinning. De nummer vijftien van de ATP-ranglijst won de eerste set van Stanislas Wawrinka, maar moest zijn meerdere erkennen in de Zwitserse nummer veertien van de plaatsinglijst: 7-6 (5), 6-2 en 6-4. Wawrinka treft in de volgende ronde met Filippo Volandri opnieuw een Italiaan.