Wedstrijd in Venezuela gestaakt bij 15-0 ruststand

Op het hoogste niveau in Venezuela heeft afgelopen weekeinde een bizarre voetbalwedstrijd plaatsgevonden. Caroní, nummer zeventien van de competitie, mocht op bezoek bij middenmoter El Vigía. De wedstrijd werd in de rust gestaakt bij een stand van maar liefst 15-0 in het voordeel van El Vigía.

Aangezien het bestuur van Caroní de salarissen van de spelers niet kon uitbetalen, weigerde het eerste elftal in actie te komen tegen El Vigía. Daardoor moest de trainer een beroep doen op elf jeugdspelers. Het debuterende elftal kon het niveau echter niet aan en naarmate de eerste helft vorderde, vielen diverse spelers uit met blessures. Uiteindelijk raakten vijf van de elf spelers geblesseerd. De meeste jeugdspelers kregen last van kramp.

Aangezien de trainer van Caroní niet beschikte over wisselspelers werd de wedstrijd na de eerste helft gestaakt. De partij had op dat moment al een stand bereikt van maar liefst 15-0 in het voordeel van El Vigía. De verliezende ploeg, opgericht in 2009 en een jaar later meteen kampioen van het tweede niveau, had zich overigens eerder al verzekerd van handhaving op het hoogste niveau.