OM niet in cassatie tegen vrijlating ex Dutroux

Het Belgische openbaar ministerie tekent geen beroep aan tegen de vrijlating van de ex-vrouw van kindermoordenaar Marc Dutroux, Michelle Martin. Dat meldden Belgische media dinsdag. Wanneer Martin precies vrijkomt, is nog niet bekend.

Het openbaar ministerie kon tot dinsdagmiddag 16.00 uur beroep aantekenen tegen de vervroegde invrijheidsstelling. Dit kon echter alleen als er sprake was van procedurefouten en die waren er niet.

De Belgische minister van Justitie Stefaan de Clerck zei dat Martin voorlopig nog niet op vrije voeten wordt gesteld. "Er moet aan een heleboel voorwaarden worden voldaan en onze diensten moeten dat allemaal controleren", zei hij. De minister bevestigde tevens geruchten dat Martin na haar vrijlating naar Frankrijk wil vertrekken om daar in een klooster te gaan. "Maar we moeten nog contact opnemen met Frankrijk", aldus De Clerck.

Martin, die sinds 1996 vastzit, werd in 2004 veroordeeld tot dertig jaar cel, onder meer voor de opsluiting van de meisjes An Marchal en Eefje Lambrecks. Inmiddels heeft ze de helft van haar straf uitgezeten.